BATXILLERAT

PREPARAR-SE PER A UN FUTUR PLE DE POSSIBILITATS

Una preparació de qualitat que possibiliti als nois i noies l’accés a la Universitat, al món de la Formació Professional o al món professional amb garantia d’èxit.

El Batxillerat a l’Escola Pia Vilanova prioritza una bona formació intel·lectual i personal perquè l’alumnat, sota el guiatge del professorat, adquireixi totes les capacitats, habilitats, competències i estratègies d’aprenentatge que exigeix tot ensenyament postobligatori. Paral·lelament, ofereix una educació en valors que permet als joves desenvolupar la seva autonomia i la seva responsabilitat.

MATÈRIES COMUNES

Oferim dues modalitats de Batxillerat (Ciències i Tecnologia, i Humanitats i Ciències Socials) i 7 itineraris diferents.

MODALITAT DE CIÈNCIES I TECNOLOGIA

S’adreça a l’alumnat interessat per les ciències experimentals, les matemàtiques, els estudis relacionats amb continguts cientificosanitaris i el món dels processos tecnològics i dels materials, instruments, aparells i màquines que s’utilitzen en la producció de béns i serveis.

MODALITAT D’HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS

S’adreça a l’alumnat amb inquietuds relacionades amb els estudis lingüístics i literaris, la filosofia, les manifestacions culturals, les ciències socials, jurídiques, polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, la publicitat, el turisme i altres serveis d’oci.

EL NOSTRE BATXILLERAT

 • ACOMPANYAMENT DES DE LES TUTORIES
  La tutoria grupal:

  • Orientarà a l’alumnat per planificar el seu temps d’estudi i analitzarà, mitjançant assemblees, els resultats obtinguts.
  • Fomentarà l’esperit de superació i esforç en l’aprenentatge per arribar als millors resultats professionals.
  • Orientarà acadèmicament a l’alumnat perquè puguin triar com seguir la seva formació: graus universitaris, Cicles Formatius de Grau Superior o el món del treball. Xerrades universitàries i Taules Rodones d’orientació professional.
  • Treballarà les aptituds i les emocions per ajudar al seu desenvolupament personal.

  A més, i durant dos anys, l’alumnat tindrà un tutor individual amb qui farà el seguiment del seu aprenentatge i l’orientarà personal i acadèmicament. Comptem per fer-ho amb la col·laboració família-escola-alumnat.

 • EQUIP PSICOPEDAGÒGIC I D’ORIENTACIÓ
  L’atenció a les necessitats educatives i emocionals de l’alumnat es duu a terme des de l’equip psicopedagògic i el docent amb accions com el seguiment, l’assessorament als docents, la coordinació amb professionals externs i l’atenció a l’alumnat i les famílies.

 • LA NOSTRA VISIÓ

  • Ser un referent d’educació adaptada a la realitat i de qualitat.
  • Acompanyar a l’alumnat en el seu camí d’aprenentatge, maduració i professionalització.
  • Treballar amb rigor per a la construcció d’un món més just i en pau.
  • Oferir un projecte obert, de futur, realista, alliberador, il·lusionant i transformador.
  • Reconèixer i acceptar la diversitat com un potencial enorme que cal protegir.