Cada dia entre 8 i 10 persones pateixen una aturada cardíaca a Catalunya. Sabries ajudar-les?

Les malalties cardiovasculars constitueixen la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquelles, destaca la mort sobtada cardíaca. L’aturada cardíaca o aturada cardiorespiratòria (ACR) ve definida com la interrupció sobtada, inesperada i potencialment reversible de la respiració i la circulació sanguínia espontànies, com a conseqüència d’un procés patològic agut. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeixen fora de l’àmbit sanitari.

El dia 16 d’octubre de 2021 és el Dia Mundial de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, organitzat per l’European Resuscitation Council (ERC), es celebra sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”.

Des del curs 2015-16 l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú i 16 escoles Pies de Catalunya estem portant a terme juntament amb El Consell Català de Ressuscitació (CCR) i Ensenyament. El programa de Suport vital bàsic a les escoles, amb l’objectiu que tot l’alumnat de les nostres Escoles sàpiga actuar davant d’una aturada cardiorespiratòria.