Frase del dia de Sant Josep Calassanç
Tant de bo entengués tothom el gran mèrit d’ajudar a la bona educació dels minyons, principalment els pobres, perquè segur que s’afanyarien per veure qui ho fa millor.

23 de novembre de 2016

Any Jubilar Calassanci

S'apropa el 27 de Novembre, el dia del nostre patró, Sant Josep de Calassanç. Enguany, es compleixen 400 anys del naixement de l’Orde i dels 250 anys de canonització del Sant. Així, l'any jubilar Calassanci és ja una realitat. Aprovat pel Papa Francesc a petició de l’Orde al llarg d’aquest any, en cadascun dels 36 països on es desenvolupa la missió educativa escolàpia, es realitzaran actes commemoratius i diverses activitats arreu del món que tenen com a data oficial d’inici el proper 27 de novembre, amb la celebració a Roma d’una Eucaristia presidida pel cardenal brasiler Joao Braz, responsable del vaticà dels Ordes religiosos i es clourà un any després, potser amb la presència del papa Francesc a sant Pantaleó, seu central de l’Escola Pia mundial. Entre els actes destaca un Congrés Internacional d'Educació Escolàpia, que es farà al mes d'abril de 2017 a Xile.
A Catalunya s’ha preparat una agenda d’activitats que tindrà com a acte central el proper 25 de març una celebració a La Seu d’Urgell, d’on Calassanç va ser capellà i mestre de cerimònies de la Catedral. Activitats anuals com ara la Caminada per la Pau, la Jornada Pedagògica o el Fem Àgora entren dintre de tot aquest calendari jubilar. També destaca la inauguració del Camí de Calassanç al mes d’octubre de l’any vinent.
A la nostra escola, realitzarem diverses sortides coincidint amb el dia del nostre patró. A més, anirem penjant a la nostra web diverses frases dites per Sant Josep, que ens convidaran a reflexionar, o a començar una interiorització per a qualsevol classe del dia. Aquestes frases han estat recopilades pel pare provincial Eduard Pini, com a una de les moltes activitats de l'esmentat any jubilar.