23 de novembre de 2016

Any Jubilar Calassanci

S'apropa el 27 de Novembre, el dia del nostre patró, Sant Josep de Calassanç. Enguany, es compleixen 400 anys del naixement de l’Orde i dels 250 anys de canonització del Sant. Així, l'any jubilar Calassanci és ja una realitat. Aprovat pel Papa Francesc a petició de l’Orde al llarg d’aquest any, en cadascun dels 36 països on es desenvolupa la missió educativa escolàpia, es realitzaran actes commemoratius i diverses activitats arreu del món que tenen com a data oficial d’inici el proper 27 de novembre, amb la celebració a Roma d’una Eucaristia presidida pel cardenal brasiler Joao Braz, responsable del vaticà dels Ordes religiosos i es clourà un any després, potser amb la presència del papa Francesc a sant Pantaleó, seu central de l’Escola Pia mundial. Entre els actes destaca un Congrés Internacional d'Educació Escolàpia, que es farà al mes d'abril de 2017 a Xile.
A Catalunya s’ha preparat una agenda d’activitats que tindrà com a acte central el proper 25 de març una celebració a La Seu d’Urgell, d’on Calassanç va ser capellà i mestre de cerimònies de la Catedral. Activitats anuals com ara la Caminada per la Pau, la Jornada Pedagògica o el Fem Àgora entren dintre de tot aquest calendari jubilar. També destaca la inauguració del Camí de Calassanç al mes d’octubre de l’any vinent.
A la nostra escola, realitzarem diverses sortides coincidint amb el dia del nostre patró. A més, anirem penjant a la nostra web diverses frases dites per Sant Josep, que ens convidaran a reflexionar, o a començar una interiorització per a qualsevol classe del dia. Aquestes frases han estat recopilades pel pare provincial Eduard Pini, com a una de les moltes activitats de l'esmentat any jubilar.