7 de juny de 2016

Gala de presentació del Projecte Reacciona 2016

El passat dijous 26 de maig va tenir lloc a l' Auditori Eduard Toldrà, la presentació dels curtmetratges del projecte Reacciona.
Per sisé any consecutiu la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova, amb la col·laboració d'Intermón-Oxfam, han portat a terme un nou taller de Reacciona. La realització ha estat a càrrec del Taller de Cinema i té el suport de la Diputació de Barcelona i la fundació SGAE.
En aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de: Ramon Carbonell, de Càritas, Albert Rodríguez, de CCOO Garraf-Penedès , Agustí Panyella, rector de la parròquia de Sant Joan, Manel Casals de Grup de Solidaritat Fem Pous, Elisabeth Domenech, advocada i mediadora, Ma. Piedad Espitia, historiadora i activista, Susana Agüera, d'Enginyeria Sense Fronteres, Toni Albà, actor, i Mah Iahidih, sotsdelegat de Catalunya del Front Polisari Saharauí (Acció Solidària amb el Sàhara).
Tal com diu el seu propi nom el Projecte Re@cciona té com objectiu principal sensibilitzar i fer reaccionar l'alumnat davant les violacions dels drets humans, les injustícies socials, conscienciant a la vegada de quins són els camins per promoure una cultura de la pau. Per tal d'aconseguir-ho els alumnes de 4t han realitzat un curtmetratge entorn del foment i el respecte dels drets humans titulat "Deixa'm ser, deixa'm expressar" entorn de la problemàtica de la llibertat d' expressió.
Es tracta doncs, d'utilitzar el cinema com una eina motivadora, capaç de transmetre alhora valors humans. Els alumnes han après tant les tècniques bàsiques del rodatge com també l'aprofundiment en un tema ètic.
El mètode emprat ha estat:
a) Selecció del tema.
b) Xerrades portades a terme per tècnics especialistes amb el tema : Toni Albà, actor, i Mah Iahidih, sotsdelegat de Catalunya del Front Polisari Saharauí (Acció Solidària amb el Sàhara)
c) Confecció del guió
d) Rodatge de la pel·lícula a l'interior i exterior de l'escola.