29 de setembre de 2015

Ja tenim nou lema per al curs 2015-16!

Una vegada iniciat el curs, i de la mateixa manera que totes les escoles pies de Catalunya hem escollit un lema per a que sigui els nostre referent d'enguany. Cada curs, escollim un lema que reuneixi algun dels nostres pilars de referència com a escola que vol un 10 en valors. El lema d'aquest curs serà: Jo... nosaltres!
Per què hem escollit aquest lema?: a finals dels anys seixanta, el boxejador Cassius Clay (Muhammad Ali) va fer un discurs en una universitat americana. El boxejador, que havia anat poc a l'escola i tenia greus problemes a l'hora de llegir per culpa de la dislèxia, tenia una gran do de paraula, potser igual que el seu do per a la boxa. Algun universitari d'entre el públic li va dir si podia recitar un poema, i va ser aleshores quan al no saber-ne cap va dir les paraules Jo... nosaltres!. Fins aquell moment el poema més curt del món tenia tres paraules. Actualment, el més curt és el citat poema. De seguida es va fer molt popular, degut a les connotacions que tenia sobre la lluita pels drets civils en la que Cassius Clay va participar activament, així com la lluita per la fi de la guerra del Vietnam.
Per començar a treballar ja amb el lema, a l'escola els diferents cursos faran tutories dirigides a treballar el sentit del lema (individualitat/comunitat) i com aplicar-lo al dia a dia, així com un dibuix amb les paraules ME/WE (Jo/Nosaltres) que formen en anglès un dibuix molt peculiar, fent viva a més a més, l'escola multilingüe.