28 de maig de 2015

Gala de presentació del projecte Reacciona 2015

El passat dimecres 20 de maig va tenir lloc a l' Audotori Eduard Toldrà la presentació dels curtmetratges del projecte Reacciona.
Per cinquè any consecutiu la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova, amb la col•laboració d'Intermón-Oxfam, han portat a terme un nou taller de Reacciona. La realització ha estat a càrrec del Taller de Cinema i té el suport de la Diputació de Barcelona i la fundació SGAE.
En aquesta ocasió ha comptat amb la col•laboració especial de Josep Armengol de Médicus Mundi, Ramon Carbonell de Cáritas, Rosa Català de la Regidoria de Convivència i Equitat, M. Núria Plana d'Oxfam Intermon i Ilde Royo de Destino Etiòpia. El taller s’ha portat a terme a les classes de Religió de l'Ana Lòpez i d'Ètica del Joan Parellada, que han tutoritzat aquesta activitat destinada als alumnes de 4t ESO.

Tal com diu el seu propi nom el Projecte Re@cciona té com objectiu principal sensibilitzar i fer reaccionar l'alumnat davant les violacions dels drets humans, les injustícies socials, conscienciant a la vegada de quins són els camins per promoure una cultura de la pau. Per tal d'aconseguir-ho els alumnes de 4t han realitzat un curtmetratges entorn al foment i el respecte dels drets humans, l'eradicació de la pobresa i els objectius del Mil•lenni. Es tracta doncs, d'utilitzar el cinema com una eina motivadora, capaç de transmetre alhora valors humans. Els alumnes han aprés tant les tècniques bàsiques del rodatge com també l'aprofundiment en un tema ètic.
El mètode emprat ha estat:
1. Selecció del tema: xerrades inicials, per tècnics especialistes en el tema escollit per fer el curtmetratge.
2. Confecció del guió
3. Rodatge de la pel•lícula a l'interior i exterior de l'escola.
El curtmetratge poorta per títol “Contradiccions”:
“Tots diem que al món hi ha massa pobresa i que la riquesa hauria d'estar més ben repartida però... fem alguna cosa per a que això canviï? Contradiccions és una mostra de moltes de les coses que diem però que no complim, ja sigui de manera conscient o inconscient. Canviar el món és cosa de tots.”