29 de gener de 2015

DENIP 2015: La Càpsula del temps: desitjos de Pau

Un any més, celebrem demà el DENIP, és a dir, el dia escolar de la no-violència i la pau, aniversari també de la mort de Mahatma Gandhi, exemple universal de la concordia, la tolerància i la solidaritat com a fonament de respecte als drets humans.
Enguany, per treballar i celebrar la cultura de la Pau hem portat a terme una activitat titulada La Càpsula del temps: desitjos de Pau.
L'activitat consisteix en el treball durant aquesta setmana a les tutories sobre la cultura i la importància de viure en pau. Així, després d'aquesta feina es proposa als alumnes escriure una carta a si mateixos (un dibuix pels més petits) a on expliquin com s'imaginen el món i a si mateixos d'aquí a quatre anys.
Totes aquestes cartes i dibuixos es guardaran en un bagul demà, bagul que després de la lectura d' un manifest romandrà tancat i ben amagat a l'escola. D'aquí a quatre anys es tornaran totes les cartes i dibuixos als seus propietaris, encara que ni tan sols estiguin a l'escola. En aquests casos els tutors enviaran per carta les missives escrites aquesta setmana.
Que tinguem tots demà una bona diada de la Pau.