21 de novembre de 2014

Informació relativa a la plaga de rates al parc Gummà i Ferran

Davant la informació llegida avui al Diari de Vilanova sobre la presència de rates al parc Gummà i Ferran, i davant la possibilitat de generar una alarma innecessària, he cregut convenient fer arribar aquesta informació. 
Ja fa un temps que estem treballant amb l'Ajuntament de Vilanova per fer front, primer als mosquits i més tard a les rates que hi ha en el parc. Els mosquits van eliminar-se però les rates requereixen d'un procediment més lent per tal que sigui efectiu. Segons ens han informat, l'extermini de la plaga s'ha de fer amb un sistema d'efecte retardat per evitar que la primera tongada mori però les altres, en veure l'efecte mortal deixin de consumir el verí. El tractament es fa efectiu passats uns dies, amb la certesa que totes n'hauran menjat. Durant un període que es calcula de dues setmanes aproximadament, ens han assegurat que la plaga estarà controlada i el parc completament higienitzat. 

Volem doncs tranquilitzar les famílies de l'Escola, especialment les d'Infantil. El Pessebre vivent que està previst de fer al Parc, el podrem fer amb totes les garanties, així ens ho ha assegurat la Regidoria de Via Pública. 
Per altra banda, voldria també recordar que des de l'Escola es fa previsió i controls sovintejats de possibles plagues. Periòdicament, una empresa externa, ens fa les revisions pertinents perquè l'edifici estigui protegit i amb totes les garanties higièniques necessàries. 
Espero sincerament que la informació que els he proporcionat complementi la de la contraportada del Diari i els tranquilitzi. Nosaltres també estàvem preocupats de primer moment però l'efectivitat de les mesures preses ens ha donat les garanties necessàries del control de la situació.