28 de juny de 2013

Alguns alumnes de 4t d'ESO participen al projecte Re@cciona

Per tercer any consecutiu la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova, amb la col·laboració d'Intermon-Oxfam, ens han impartit conjuntament amb altres escoles de Vilanova un taller de cinema anomenat Projecte Re@cciona. El taller s’ha portat a terme a les classes de Religió de l'Ana Lòpez i d'Ètica del Joan Parellada, que han tutoritzat aquesta activitat destinada als alumnes de 4t ESO.
Tal com diu el seu propi nom, el Projecte Re@cciona té com objectiu principal sensibilitzar i fer reaccionar l'alumnat davant les violacions dels drets humans, les injustícies socials, conscienciant a la vegada de quins són els camins per promoure una cultura de la pau.
Per tal d'aconseguir-ho els alumnes de 4t han realitzat dos curtmetratges entorn al foment i el respecte dels drets humans, l'eradicació de la pobresa i els objectius del Mil·lenni. Es tracta doncs, d'utilitzar el cinema com una eina motivadora, capaç de transmetre alhora valors humans. Els alumnes han aprés tant les tècniques bàsiques del rodatge com també l'aprofundiment en un tema ètic. El dijous dia 20 de juny es van projectar els curtmetratges a l’Auditori Eduard Toldrà.






El mètode emprat ha estat:
1. Selecció del tema: xerrades inicials, per tècnics especialistes en el tema escollit per fer el curtmetratge.
2. Confecció del guió: dinamitzat per Jaume Fargas director de l'Escola de Cinema de Vilanova, basat amb el mètode de pluja d'idees.
3. Rodatge de la pel·lícula a l'interior i exterior de l'escola.
4. Muntatge i edició del vídeo. 


Títol : « A tu també et pot passar »
Uns conferenciants d'Intermon Oxfam van a fer una xerrada solidària a una classe sobre les condicions de vida dels països subdesenvolupats. La majoria de la classe passa del tema, però uns quants ho troben interessant, i per això es van a informar més i a fer-se voluntaris al mateix edifici d’Intermon Oxfam.
Al sortir d’aquell edifici els que estaven interessats, es troben amb un dels companys de classe, que passava del tema, que li havia passat una cosa que el va fer reaccionar sobre la vida.