Frase del dia de Sant Josep Calassanç
Tant de bo entengués tothom el gran mèrit d’ajudar a la bona educació dels minyons, principalment els pobres, perquè segur que s’afanyarien per veure qui ho fa millor.

29 de novembre de 2012

Ciència al carrer

El passat divendres, 23 de novembre, va tenir lloc a la Platja de la Fragata de Sitges, la cloenda de la Setmana de la Ciència. L'exposició, coneguda amb el nom de “Ciència al Carrer”, va aplegar prop de mil cinc-cents alumnes de diferents centres.
La nostra escola hi va participar amb la construcció d’una bobina de Nikola Tesla dissenyada per l’alumne de 2n de batxillerat, Aitor Mostazo.
Es tracta d`un transformador ressonant que produeix altes tensions d’ elevada freqüència a partir de baixes tensions. Aquest generador de radiofreqüència permet il·luminar làmpades fluorescents a distància sense cap mena connexió elèctrica. Aquesta experiència permet comprovar, a petita escala, el somni de Tesla de poder transmetre l electricitat sense cables i abaratir el seu cost. La fira es va poder visitar en tres torns i estava estructurada en dos itineraris paral·lels on s'exposaven diversos experiments i projectes de difusió científica. Els nostres alumnes de 5è de primària i 4t d’ESO van visitar l’ exposició.