13 de juny de 2012

Els alumnes de 4t d'ESO participen, novament, al "Projecte Reacciona"

Per segon any consecutiu la Regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Vilanova, amb la col·laboració d'Intermón-Oxfam, ens han impartit conjuntament amb altres escoles de Vilanova un taller de cinema anomenat Projecte Re@cciona. El taller s’ha portat a terme a les classes de Religió de l'Ana Lòpez i d'Ètica del Joan Parellada, que han tutoritzat aquesta activitat destinada als alumnes de 4t ESO.
Tal com diu el seu propi nom el Projecte Re@cciona té com objectiu principal sensibilitzar i fer reaccionar l'alumnat davant les violacions dels drets humans, les injustícies socials, conscienciant a la vegada de quins són els camins per promoure una cultura de la pau.
Per tal d'aconseguir-ho els alumnes de 4t han realitzat dos curtmetratges entorn al foment i el respecte dels drets humans, l'eradicació de la pobresa i els objectius del Mil·lenni. Es tracta doncs, d'utilitzar el cinema com una eina motivadora, capaç de transmetre alhora valors humans. Els alumnes han aprés tant les tècniques bàsiques del rodatge com també l'aprofundiment en un tema ètic.
El mètode emprat ha estat:
  1. Selecció del tema: xerrades inicials, per tècnics especialistes en el tema escollit per fer el curtmetratge.
  2. Confecció del guió: dinamitzat per Jaume Fargas director de l'Escola de Cinema de Vilanova, basat amb el mètode de pluja d'idees.
  3. Rodatge de la pel·lícula a l'interior i exterior de l'escola.
  4. Muntatge i edició del vídeo.
4t ESO A “Buscant respostes
Un matí, els dos germans López, en Marc i l'Àngels, reben la desagradable notícia que han segrestat al seu germà Pau al Congo mentre estava de viatge. En Marc i l'Àngels faran tot el que estigui en les seves mans per trobar-lo però, desgraciadament, sembla que el segrest del germà és degut a comptes que han de saldar amb una empresa fabricant de mòbils pel valuós mineral coltan que provoca esclavitud infantil, guerres i màfies en països del tercer món. Mentres busquen la manera de trobar-lo, se n’adonen de la crueltat que hi ha al món.

4t ESO B : “Una mirada al passat, una mirada al futur 
Els primers dies de classe la professora d'història explica als seus alumnes els diferents temes que estudiaran al llarg de l'any. Al repassar les diferents lluites que s'han lliurat per obtenir drets, tothom se n'adona del que hem avançat, però també que encara ens queda molt camí per fer. En forma de flashback es reviuen escenes del passat on l'incomprensió i la injustícia social es manifesten de forma evident.

LA PROJECCIÓ DELS CURMETRATGES ES FA EL DIJOUS DIA 14 DE JUNY A L'AUDITORI EDUARD TOLDRÀ DE 10 A 14 H