Frase del dia de Sant Josep Calassanç
Tant de bo entengués tothom el gran mèrit d’ajudar a la bona educació dels minyons, principalment els pobres, perquè segur que s’afanyarien per veure qui ho fa millor.

28 d’abril de 2013

Segona part de l'intercanvi amb els EEUU

El passat 29 de març van arribar a Vilanova i la Geltrú, un grup d’alumnes de Joilet Catholic Academy (Chicago) d’intercanvi.
Van estar a Vilanova durant deu dies en els quals vam fer diverses activitats i visitar llocs importants de la nostra cultura com Barcelona, Montserrat, i altres indrets, després d'ensenyar-los la nostra ciutat. Van ser uns dies molt intensos, també molt cansats, però al cap i a la fi divertits.
La nostra experiència ha estat molt positiva i enriquidora, ja no només de cara a la millora de l’idioma, el qual hem millorat notablement, sinó també a nivell cultural, ja que els alumnes americans tenen una concepció del món, en general, molt diferent a la nostra i això ha sigut realment molt enriquidor i ha servit per obrir la nostra ment. Creiem que a ells aquesta experiència també els ha sigut molt positiva ja que han estat convivint amb nosaltres i coneixent la nostra cultura sense cap problema i obrint-se a noves maneres de veure les coses i han aprés a fer les coses d’una altra manera. Alguns companys que van anar al setembre a Chicago i van ser acollits per estudiants americans, ens han ajudat a comprendre millor alguns costums que per als americans son freqüents, però per nosaltres no tant.
Les amistats establertes entre els alumnes de l’escola i els de Chicago han estat molt intenses, i de fet, aquest estiu potser ens trobem altre cop per disfrutar d’uns dies plegats cosa que demostra que l'experiència ha sigut de gran profit i també molt intensa a nivell personal.
Andrea Garcia Torrero i Judith Adiego Perez.