BATXILLERAT

CICLES FORMATIUS

Frase del dia de Sant Josep Calassanç
Si no cuida a vostè mateix, serà sempre com un zero que no serveix per a res. Ni per a vostè, perquè no tindrà esperit; ni per als altres, perquè no tindrà forma d’ajudar-los ni en lletres ni en esperit. Procuri doncs aprendre una cosa i l’altra.

29 de setembre de 2011

L'emblemàtica palmera

La palmera del pati petit, pati d’hivern, tal com l’anomenaven a principis del segle XX, única sobrevivent de les quatre que es van plantar quan es construí el col·legi, pateix la malaltia que provoca l’escarbat morrut i que prové d’Egipte. Aquest escarbat introdueix els ous a l’ull de la palmera i les larves que en surten s’alimenten de les parts més tendres de la planta fins que es podreix interiorment i es mor.

Un cop detectada la malaltia, el Centre va contactar amb una empresa especialitzada que va netejar l’ull des d’una plataforma elevadora, va aplicar un líquid sanador. També hi van instal·lar un tub que va de l’ull de la palmera, baixa pel tronc i arriba a terra des d’on injectaran la medicina tot emprant la tècnica d’endoteràpia vegetal.
Des de l'escola volem agrair a l'Ajuntament que també ens avisessin de la detecció de la malaltia així com la cessió de la plataforma que es va utilitzar pel seu tractament.